Загрозою для ведення бізнесу в Україні є нестабільність банківського сектору. Про це заявив директор Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Андре Кююсвек під час українсько-естонського бізнес-форуму в Донецьку. 
За словами банкіра, рівень так званих «поганих», або ризикованих кредитів у портфелях українських фінансових установ досить високий. «Мова йде про 20—30 відсотків, у залежності від банку. В деяких — краще, в деяких — навіть гірше», — пояснив пан Кююсвек. За його словами, до капіталу українських банків ЄБРР торік вклав понад 600 мільйонів доларів. Всього ж на підтримку корпоративного та фінансового сектору під час економічної кризи спрямовано 2 мільярди доларів.
Серед переваг України іноземні інвестори називають величезний внутрішній ринок, ліберальний ринок праці та демократичні інститути. Серед мінусів — бюрократію і корупцію. «Не завжди зрозуміло, що треба робити, як робити, з ким про це потрібно говорити, — зазначив директор ЄБРР в Україні. — В Естонії ні з ким говорити не потрібно. Все через Інтернет, жодного людського фактору. На жаль, в Україні дуже високий рівень корупції. Це пов’язане із бюрократією». Серед інших ризиків фінансист називає дуже високу залежність економіки від цін на сталь та «брак реформ через політичні причини». Утім, зараз іноземні інвестори вважають, що ситуація змінилася і що консолідована українська влада нарешті візьметься за необхідні перетворення. «Я був у Донецьку на стадіоні. Стадіон чудовий. До Євро-2012 нам належить побудувати ще аеропорт, готелі, дороги, комунікації, зробити енергопостачання — а так усе чудово», — пожартував естонський фінансист.
За час роботи в Україні з 1996 року ЄБРР надав підприємствам Донецької області кредитів на суму понад 900 мільйонів доларів. В тому числі, для реалізації проектів на Старобешівській ТЕС, заводах «Каргілл» та «Істіл». Крім того, малим та середнім підприємствам через банківську систему видано понад 65 тисяч кредитів.