На Великдень у вінницькому православному Свято-Преображенському кафедральному соборі вперше озвалися п’ятнадцять нових дзвонів. Протягом години вони безперервно сповіщали про прихід одного з найбільших християнських свят — Воскресіння Христа. Говорити їх навчили два молодих паламарі — 14-річний Владислав Прудкий та 16-річний Ростислав Олівінський. Вправно поводитися із дзвонами їх навчили майстри в одному з російських міст Ярославської області. Ті самі, що виготовляли дзвони для храму. 
Найбільший з них важить 540 кілограмів.
— Встановити нову дзвіницю з п’ятнадцятьма дзвонами вдалося завдяки пожертвам меценатів, — каже настоятель храму отець Василь Рішко. — Храм, збудований ще 1758 року, потребував реконструкції. До неї приступили наприкінці 90-х років минулого століття. Добудовували купол. А перед святом встановили нові дзвони.
Дзвонарі вважають, що звуки церковних дзвонів мають лікувальну силу. З цього приводу юнаки можуть навести не один приклад. Про них їм розповідали церковних справ майстри, чиїми руками виготовлені дзвони.