Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров під час брифінгу з першими підсумками роботи (за два тижні) серед першочергових кроків назвав швидке завершення кадрового питання.

І не тільки щодо своїх заступників (серед попередників свою посаду зберіг лише Геннадій Фукс), а й начальників управлінь та голів райдержадміністрацій (майже всі будуть замінені, але не всі членами Партії регіонів). Не менш актуальне питання й посилення керівництва Запорізького титаномагнієвого комбінату, який належить державі. Адже показники підприємства щодо заборгованостей по зарплаті (5 млн. гривень), до Пенсійного фонду (14 млн. гривень) та по електроенергії (210 млн. гривень) для регіону безпрецедентні. Не краще справи на теж поки що державному «Крем-нійполімері», який ще з третього березня поточного року «благополучно» довели до процедури банкрутства.

Щодо приватних підприємств, то там з директорами проблем немає, є питання до власників (котрі найчастіше перебувають за межами України). З останніми Борис Петров збирається активно і плідно працювати. Адже і флагман української алюмінієвої промисловості — Запорізький алюмінієвий комбінат — ледь жевріє. Не набагато краще справи йдуть на флагмані автомобілебудування — Запорізькому автомобілебудівному заводі.

До бочки дьогтю є і ложка меду: через декілька місяців у Запоріжжі відбудеться пуск першої черги нового заводу напівпровідників. Це найбільший на сьогодні в Україні інвестиційний проект (500 млн. євро), який до того ж забезпечить 2000 нових робочих місць. Новий голова Запорізької обл-держадміністрації заявив — найголовнішим і в його діяльності, і в житті регіону він бачить створення нових робочих місць, які дозволять наповнювати бюджет, Пенсійний фонд і взагалі оздоровлювати соціально-економічну атмосферу на Запоріжжі.

Запоріжжя.