«Детектор брехні» не підтвердив участі народних депутатів Сергія Терьохіна та Руслана Богдана «в діях сексуального характеру стосовно потерпілих дітей», — такий висновок міститься у звіті Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин, пов’язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, підписаному його головою Катериною Самойлик. У документі також зазначається, що під час своєї роботи комісія «не втручалася та не впливала на хід слідства», а її висновки базуються на інформації, наданій слідчими органами.

За цією інформацією, під час слідчих та оперативно-розшукових дій було відтворено обстановку та обставини події, проведено кілька обшуків, допитано понад 330 свідків та призначено близько 43 судових експертиз. Деякі з цих експертиз, а саме — «психолого-фізіологічні дослідження з використанням поліграфа» стосовно народних депутатів С. Терьохіна та Р. Богдана, директора «Артека» Б. Новожилова та священика В. Паєвського якраз і не підтвердили їх участі у розбещуванні потерпілих дітей. А Віктор Уколов, як ще один народний депутат, що фігурує у справі, за словами К. Самойлик, пройде випробування на «детекторі брехні» пізніше. Крім того, судово-медичні експертизи обвинуваченого Полюховича та свідків Дунаєва, Паєвського і Новожилова не виявили у них ознак активного або пасивного гомосексуалізму. «З питань наявності в обвинуваченого Д. Полюховича можливих проявів нетрадиційної сексуальної орієнтації допитано осіб за місцем його народження, роботи та проживання, відпрацьовано його зв’язки, що містились у записних книжках. Інформації про схильність Д. Полюховича до нетрадиційної сексуальної орієнтації не здобуто. Також було проаналізовано телефонні з’єднання Д. Полюховича з іншими особами, на яких було вказано дітьми, однак інформації, яка зацікавила б слідство, не здобуто», — йдеться у звіті. У документі також зазначається, що «згідно з показаннями вчителів та однокласників школи, в якій навчалися діти, лікарів, психологів школи та районної поліклініки за місцем проживання потерпілих, вони не помічали будь-яких негативних змін у поведінці дітей». Так само не дали позитивних результатів допити мешканців будинку № 22 по вул. Березняківській у Києві, в якому, за словами Юрія Полюховича, розташована квартира, де з ним та іншими дітьми вчиняли статеві акти. Позитивні результати відсутні. Була перевірена та не знайшла підтвердження й інформація стосовно причетності до справи іншої квартири у цьому будинку — № 263, до якої нібито приводили малозабезпечених дітей, пригощали там солодощами та відводили до квартири № 247, в якій начебто над ними здійснювали сексуальне насилля.

У звіті також зазначається, що, з урахуванням показань потерпілих під час допитів та відтворення обстановки і обставин події, було призначено «комісійну судово-медичну експертизу з метою з’ясування механізму заподіяння дітям тілесних ушкоджень, а також психологічну експертизу для з’ясування їх основних індивідуально-психологічних особливостей та низки інших питань», проте з листопада 2009 року законний представник потерпілих Олена Полюхович «відмовляється надати дітей для проведення зазначених судових експертиз, які є вкрай важливими для слідства». Оце й уся інформація, яку, зважаючи на обмеження гласності кримінального судочинства у таких справах та з метою запобігання розголошенню відомостей про інтимні сторони життя осіб, що фігурують у справі, може оприлюднити комісія.

У зв’язку, з цим зауважимо, що зовсім нещодавно член комісії  народний депутат Віктор Корж звинуватив Генпрокуратуру у блокуванні роботи ТСК та у навмисному зволіканні з розслідуванням цієї справи. «Сьогодні можна констатувати бездіяльність нашої комісії», — зазначив він 26 березня під час прес-конференції та повідомив, що Генпрокуратура не тільки у письмовій формі відмовилася від співпраці з ТСК, а й заборонила постраждалим дітям і їхнім рідним брати участь у засіданнях комісії. Не змінив він своєї думки й після оприлюднення звіту ТСК. «Комісія практично не працювала, тож це не висновки комісії, а довідка прокуратури», — вважає В. Корж.