За порядком на автодорогах Севастополя стежать трохи більше двох сотень співробітників ДАІ. І це при тому, що в місті лише зареєстрованих за городянами транспортних засобів уже нараховується більше 100 тисяч, а влітку, за твердженням компетентних органів, ця цифра практично потроюється. 

Службу контролю за дотриманням водіями й пішоходами правил дорожнього руху позмінно несуть три взводи дорожньо-патрульної служби (ДПС). Специфіка роботи місцевих гаішників не лише в тому, що влітку гості їздять не за правилами, а по поняттях, а й у тім, що ЮБК цілий рік користується попитом у тих, кого в документах СБУ й МВС позначають терміном «особа, що охороняється».

Севастополь.

Фото автора й Василя БАТАНОВА.

 

 

На знімках: екіпажі патрульних машин до денного дозору на севастопольських шляхах готові; перед тим, як співробітники дорожньо-патрульної служби будуть перевіряти у водіїв документи, у своїх підлеглих сержантів і офіцерів «повний пакет» їхніх документів досконало перевірить командир взводу ДПС ОДАІ УМВС у Севстополі капітан міліції Олександр Пінчук (на фото — праворуч).