Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК, Донецьк)) і Національний гірничий університет (Дніпропетровськ) уклали угоду про довготривалу співпрацю. Віднині ДПЕК має можливість коригувати навчальні програми для студентів профільних спеціальностей з урахуванням реальних потреб виробництва, а студенти, які вивчатимуть спецкурс, розроблений відповідно до вимог компанії, отримують можливість проходити виробничу та переддипломну практику, а згодом працевлаштуватися на підприємствах ДПЕК.
«Ми вкладаємо великі кошти у модернізацію виробництва, тому підготовка працівників, які зможуть працювати на новому високотехнологічному устаткуванні, — безперечний пріоритет компанії, — зауважив заступник директора з управління персоналом ДПЕК Олександр Кучеренко.
На жаль, відзначалося під час підписання угоди, зараз система вищої освіти не повною мірою орієнтована на потреби ринку: освітні стандарти не відповідають реаліям бізнесу, технічні засоби навчання застаріли, практично відсутня система 
профорієнтації. Тому виробничим компаніям доводиться витрачати час і засоби на перепідготовку спеціалістів або залучати професіоналів з-за кордону. Водночас росте кількість вітчизняних фахівців, незадіяних на ринку праці. ДПЕК вбачає розв’язання проблеми у розробці нової системи професійних стандартів. «Наші менеджери готові викладати в університеті. Ми також готові створювати тут нові навчальні лабораторії», — пообіцяв Олександр Кучеренко. Варто зазначити, що подібну угоду торік ДПЕК уклала з Донецьким національним технічним університетом, де готують для компанії фахівців профільних спеціальностей.