Від 24.03.2010 року «Голос України» в матеріалі «Дурять нашого брата. 
А він вірить» вже розповідав про те, як шахраї «розводять» довірливих українців на гроші. Здавалося б, про ці пастки відомо всім. Про них часто інформує преса. Однак люди й надалі наступають на ті самі граблі.
«Шановний абоненте, ваш номер збігся із виграшною комбінацією цифр. Приз — ноутбук ASUS EEE РС».
Таке смс-повідомлення отримала з невідомого номера жителька Горлівки Донецької області Галина Олексіївна. Далі вказувався номер, за яким потрібно було зателефонувати для отримання призу.
«На мій дзвінок відповіла молода людина, яка представилася діджеєм «Русского радио» Дмитром Бєловим, — розповіла жінка. — Співрозмовник урочисто повідомив, що я стала переможницею акції, головний приз в якій — ноутбук. Усе відбулося так швидко, що навіть на думку не спало, що повідомлення може бути обманом. Та й онуки так загорілися цим ноутбуком! Адже самі ми не в змозі купити новий комп’ютер, у мене пенсія 640 гривень».
У жінки розпитали вік, громадянство, паспортні дані. А потім «діджей» запропонував два варіанти: або забрати приз у грошовому еквіваленті та сплатити податок, або взяти сам ноутбук і не платити нічого, окрім 200 гривень за доставку. Причому, за словами невідомого «ведучого», гроші потрібно було внести не через касу, а лише придбати ваучери поповнення рахунку на вказану суму та продиктувати коди поповнення.
Після того, як жінка виконала ці настанови, на тому кінці лінії попросили зачекати 20 хвилин, доки оброблять інформацію. Пообіцяли також повідомити, коли чекати і на приз. Неважко здогадатися, що ніхто так і не зателефонував. А коли Галина Олексіївна сама набрала номер, то почула, що абонент перебуває поза зоною доступу. Вона відразу подзвонила мобільному оператору і дізналася, що жодних аналогічних акцій компанія не проводить.
За словами начальника сектору з розкриття майнових злочинів карного розшуку Горлівського міського управління міліції Володимира Сінілова, більшість схем, за якими зловмисники обдурюють громадян, відомі. А от упіймати зловмисників, особливо якщо це заїжджі «гастролери», вдається не завжди. Тому головна порада — бути пильними й не довіряти незнайомим.