Оперативники викрили злочинне угруповання, яке розкрадало феросплави на Придніпровській залізниці. Його організував колишній співробітник відомчої охорони, житель Запоріжжя. Допомагали ще двоє колишніх охоронців. Загалом група складалася із сімох осіб, троє — раніше судимі. Грабіжників «вирахували», розслідуючи справу про зникнення майже 12 тонн феромарганцю, який Актюбінський завод феросплавів (Казахстан) відправив запорізькому комбінату «Дніпроспецсталь».
«Таку кількість брикетів, по півтори тонни кожен, вивантажити на ходу неможливо та й на станції до вагонів не підберешся. Отже, у грабіжників був один вихід — загнати рухомий склад в якесь тихе місце, — розповів начальник сектору боротьби зі злочинними посяганнями на вантажі УМВС України на Придніпровській залізниці Сергій Рубан. — На станції Запоріжжя-Ліве ввечері товарняк поставили в частині вантажного парку, яка межує з лісопосадкою і дачними ділянками. Уночі зловмисники завантажили брикети в армійський ЗІЛ-131. Від його господаря ниточка потягнулася до інших виконавців, через яких правоохоронці вийшли на організаторів.
Викрадений феромарганець грабіжники встигли здати на пункти прийому металобрухту. Разом із членами злочинного угруповання відповідатимуть за скоєне і вантажники, яких наймали за сотню-другу. Дев’ятьох жителів Запоріжжя вже затримано, один перебуває в розшуку. Слідство з’ясовує, хто із працівників залізниці допомагав здійснити цю операцію. Зловмисникам загрожує від п’яти до восьми років тюрми.