Щиро вітаю багатотисячний колектив геологів, геодезистів, картографів, усіх працівників і ветеранів галузі з професійним святом — Днем геолога.
В умовах становлення та розвитку Української держави забезпечення її промислового комплексу відкриттям нових запасів корисних копалин набуває першочергового значення. За останні десятиріччя зусиллями фахівців і науковців галузі проведено широкомасштабні роботи з геологічного вивчення та картування території України, створено потужний мінерально-сировинний комплекс країни, базою якого є десятки тисяч відкритих родовищ. Сьогодні це є одним з найважливіших чинників економічної безпеки держави, запорукою сталого поступального розвитку України.
Досягнення вітчизняних геологів, геодезистів та картографів відомі далеко за межами нашої країни. Всесвітнє визнання отримують розробки українських фахівців з регіонального геологічного вивчення надр, пошуку та розвідки паливно-енергетичних ресурсів, металічних та неметалічних корисних копалин, питних і мінеральних підземних вод, еколого-геологічні дослідження.
Переконаний, ваш професіоналізм, творчий неспокій, наполеглива, цілеспрямована, сумлінна праця і далі відіграватимуть значну роль у примноженні народного багатства, зростанні добробуту людей, прирощенні економічного могуття нашої держави.
Бажаю всім працівникам галузі міцного здоров’я, добра, благополуччя, нових геологічних відкриттів.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.