Співпраця України з Китайською Народною Республікою у сфері науки, яка визначатиме майбутнє, має перейти в нову якість. Особливо це стосується космічної та військово-технічної галузей. Таке переконання висловив учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Лі Чжоу, дипломатична місія якого завершується. Він працював у нашій країні три роки.
Володимир Литвин подякував Надзвичайному і Повноважному Послу за роботу. Лі Чжоу завжди буде бажаним гостем в українському парламенті, підкреслив Володимир Литвин. Він високо оцінив торговельно-економічну співпрацю, яка, незважаючи на кризу, має непогану динаміку. «У нас є розуміння того, яку роль відіграє і відіграватиме Китай, — підкреслив Володимир Литвин. — Переконаний, що Президент, уряд і Верховна Рада цим розумінням керуватимуться. На нас чекає велика, але результативна робота». Глава парламенту висловив сподівання, що китайські інвестори співпрацюватимуть з нами активніше.
Лі Чжоу поінформував, що поділяє думку Володимира Литвина про глибинність двосторонніх стосунків. За його словами, економіка Китаю розвивається високими темпами, і країна готова до співпраці з нами. «Ми розглядаємо Україну як велику європейську державу з надзвичайно цікавими історією, культурою, науково-технологічною базою та людьми», — сказав Надзвичайний і Повноважний Посол.
Він також визначив, що Україна особливо цікавить Китай у контексті співпраці із заводом Антонова, Міністерством промислової політики та космічним агентством.
«Українці — народ доброзичливий, з ними легко дружити», — підсумував гість.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.