1 квітня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів її голова Володимир Шаповал.
Комісія розглянула питання щодо зміни виборчих адрес виборців. До ЦВК надійшло 1 871 звернення керівників відділів ведення Державного реєстру виборців щодо доручення органам ведення Держреєстру виборців за попередньою виборчою адресою виборця внести до Державного реєстру виборців зміни щодо виборчої адреси виборця. Після відповідного обговорення комісія прийнятою постановою доручила органам ведення Держреєстру виборців за попередніми виборчими адресами виборців внести зміни до персональних даних 39 455 громадян у Державному реєстрі виборців щодо їхніх виборчих адрес. Контролюватиме виконання цих рішень Служба розпорядника Державного реєстру виборців.
Таким чином, станом на 1 квітня 2010 року Центральна виборча комісія спільно зі Службою розпорядника Державного реєстру виборців опрацювала понад 41 тисячу звернень керівників регіональних відділів ведення реєстру. За результатами цієї роботи, з урахуванням опрацьованих цього дня подань, у Державному реєстрі виборців буде внесено зміни до персональних даних більш як 649 тисяч виборців.
Крім того, у зв’язку з виявленням випадків кратного включення виборця до Державного реєстру виборців комісія доручила 720 органам ведення Держреєстру знищити 21 204 зайві записи.
Також було внесено окремі зміни до персонального складу редакційної колегії «Вісника Центральної виборчої комісії».
За сумлінну працю, вагомий внесок у забезпечення діяльності Центральної виборчої комісії щодо реалізації та захисту конституційних виборчих прав громадян України під час підготовки та проведення виборів Президента України 2010 року низку членів окружних та дільничних виборчих комісій, а також відповідальних працівників інших відомств, які тісно співпрацювали з ЦВК та виборчими комісіями на місцях, нагороджено Почесною грамотою Центральної виборчої комісії та відзначено Подякою Центральної виборчої комісії.
Відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату комісії.