Учора в стінах парламенту протистояння відбувалося не лише довкола трибуни, а й за шаховими дошками: традиційний щорічний турнір «Парламентська партія 2010» зібрав близько півсотні народних депутатів різних скликань. 
За словами гендиректора депутатського клубу «Парламент» Михайла Чарути, до участі в інтелектуальному змаганні запрошуються всі народні обранці, але здебільшого на турнір приходять одні й ті самі шахісти. Хто кому дістанеться в супротивники, тут вирішує не політична приналежність, а комп’ютерна програма. Змагання точаться за призи в трьох номінаціях. Кубок Голови Верховної Ради дістанеться першому в командній грі серед фракцій, кубок Асоціації народних депутатів здобуде переможець у команді серед різних скликань, а кубок від депутатського клубу «Парламент» та журналу «Народний депутат» отримає переможець в особистій першості.
На відміну від протистояння в сесійній залі, опоненти за картатими столиками зійдуться не стільки заради перемоги, як за спортивний інтерес, адже це чудова нагода невимушено поспілкуватися один із одним, особливо для тих парламентаріїв, які вже не працюють у будинку під куполом.
На знімку: відкрив турнір Голова Верховної Ради України 2-го та 5-го скликань Олександр Мороз.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.