Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із знаним у краї інвестором — генеральним директором ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Україна Лімітед» Філіпом Костемалем.
Йшлося насамперед про діяльність цього потужного високотехнологічного підприємства сьогодні, адже на ньому зайнято майже дві тисячі працюючих.
Оскільки товариство розпочинало роботу декілька років тому в рамках спеціальної економічної зони «Закарпаття», то Філіпа Костемаля передусім цікавили перспективи відновлення в Україні дії законів «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності в Закарпатській області» і «Про спеціальну економічну зону «3акарпаття» та інші важливі бізнесові питання.
«Нині підприємство змушене працювати не на повну потужність, однак за умови відновлення СЕЗ ситуація поліпшиться, — зазначив Філіп Костемаль, — і це сприятиме створенню на Закарпатті нових робочих місць, збільшенню відрахувань до бюджету, а найголовніше — це буде сигналом для потенційних інвесторів, що планують залучати інвестиції в українську економіку».
Голова облдержадміністрації Олександр Ледида запевнив, що відновлення вільних економічних зон та територій пріоритетного розвитку — одне з основних питань, які розглядаються на рівні держави.
Керівник краю, повідомили «Голосу України» в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації, запропонував щомісяця зустрічатися з представниками великих підприємств, які функціонують в області.
Ужгород.