У дванадцяти із двадцяти семи районів Вінниччини розпочали сіяти цукрові буряки. Ранні строки фахівці пояснюють необхідністю сповна використати вологу, яка є в грунті.
— Дивитися треба не на календар, а на погоду, — кажуть агрономи.
Насіння поклали в грунт уже на більш як десяти тисячах гектарів. Першими вивели в поле посівні агрегати в південних господарствах Томашпільського, Крижопільського та Ямпільського районів. Тут засівають поля, орендовані власниками Крижопільського та Томашпільського цукрозаводів. Торік заводчани одинадцяти цукроварень вирощували для себе сировину на 80 відсотках площі. Нинішньої весни збільшиться кількість господарств і фермерів, які відновлять втрачені раніше гектари цукристих. Загалом вирощуватимуть цукристі майже на третині площ. Сіють буряки не тільки на півдні. Вивели в поле посівні агрегати в деяких центральних районах і навіть на півночі — у Хмільницькому районі.
Солодкі гектари в регіоні збільшать приблизно у півтора разу. За словами начальника обласного управління агропромислового розвитку Анатолія Павліченка, сировину для цукрозаводів цьогоріч вирощуватимуть на плантаціях загальною площею трохи більше 70 тисяч гектарів. Якщо торік працювало одинадцять заводів, нинішньої осені відновлять роботу ще три цукроварні. Вінничани планують зварити не менше 250 тисяч тонн солодких кристалів. Кращий урожай буде в того, хто зуміє сповна використати наявну вологу, переконаний керівник управління.