Серія публікацій у нашій газеті про бруд у столиці мала неабиякий резонанс. Якщо готувати ці матеріали допомагали мешканці Києва, телефонуючи і розповідаючи про сміття під ногами, то після виходу статей спілкуватися нам довелося зі столичною владою. І хоча метою моєї репліки «Безлад не на вулицях, а у головах», було не виказати своє «фе» конкретному начальнику, а підняти тему сміттєзвалищ на вулицях у цілому, добре, що на публікації так гостро реагують. І, що особливо приємно, — виправляють ситуацію.
Так, вулиця Героїв Севастополя, про яку я писала як про суцільний смітник, тепер — зразок охайності. Два дні тут працювали комунальні служби. По-перше, прибрали усе побутове сміття, що його викидали мешканці приватного сектору. По-друге, вивезли гілля дерев, і по-третє, вигребли торішнє листя. Гуляти цією вулицею — нині одне задоволення. Рештки «Запорожця» з проспекту Відрадного з купою порожніх пляшок теж зникли. Це свідчить про те, що столична влада все-таки дбає про імідж столиці, і їй не байдужий стан вулиць. До речі, «герой» іншої нашої публікації — дощенту розбита іномарка на вулиці Курській — теж цього тижня зник.
Хочеться вірити, що вирішиться проблема і урн для сміття. Адже якщо їх не буде на вулицях, то генеральне прибирання зійде нанівець. Крім того, культура наших громадян, на жаль, залишається на низькому рівні. Так, вечорами на тій же вулиці Героїв Севастополя, як і на сотнях інших, підлітки без остраху продовжують пити пиво та лузати насіння, звичайно, залишаючи лушпиння та пляшки. І це проблема не лише столиці, а всієї держави. Поки не підніметься рівень духовності, то бруд у головах перетворюватиметься на бруд на вулицях.