Весняних канікул чекають не лише школярі, а й їхні батьки, викладачі. Готуються до цього періоду і працівники дорожньої автоінспекції. Адже на вільні від занять у школах дні, за статистикою, припадає найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Уже не перший рік, крім формальних плакатів-закликів «Водії, будьте особливо уважними на дорозі!», працівники ДАІ впроваджують нові та неочікувані методи роботи зі школярами та їхніми батьками.
— Діти виїжджають на проїзну частину на велосипедах, роликах. Іноді дорослі самі подають майбутньому поколінню приклад, переходячи вулицю в недозволеному місці, — ділиться сумним досвідом начальник відділу ДАІ Печерського району столиці Віталій Кваша. — Після того, як за підтримки районної державної адміністрації на під’їздах до кожного навчального закладу району були встановлені «Лежачі поліцейські», випадків дорожньо-транспортних пригод поменшало. А ті 16 ДТП, що сталися минулого року, можна було б попередити. Однак десь недогледіли батьки, а постраждалим школярам недостатньо розповідали про небезпеку, яка чекає їх на проїзній частині. Тому нині вберегти дітей від неприємностей на дорогах здатна лише профілактична робота. Так, за кожним навчальним закладом Печерського району закріплений офіцер, який раз на місяць веде бесіди з учнями на тему: «Правила дорожнього руху». Вивчення цієї життєво важливої інформації проходить у ігровій формі, з обговоренням реальних ситуацій.
За словами В. Кваші, не менш ефективними методами працівники ДАІ вважають свої виступи у ефірах шкільних радіоточок, до яких ретельно готуються. А столична школа № 88 є практичним полігоном, де інші учасники шкіл району можуть на практиці відпрацювати набуті навики: побувати на обладнаному там міні-перехресті як пішоходом, так і інспектором зі свистком та жезлом.
До роботи з дітьми дошкільного віку в інспекторів району дещо інший підхід. Як і в школах, за кожним дитячим садочком закріплений працівник ДАІ із сержантського складу. Основну увагу вони приділяють не малюкам, а їхнім батькам, бабусям, дідусям. Нагадування дорослим, які опікуються дітьми, що дорога має в собі небезпеку, часом буває не зайвим.
Прес-служба Печерського райвідділу ДАІ.