Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 31 березня.
«Інтер» (Італія) — ЦСКА (Росія). 1:0. Мілан. «Джузеппе Меацца». Гол: Міліто, 65.
Поєдинок справив подвійне враження. А його результат залишає шанси обом суперникам у наступному, московському матчі 6 квітня. Либонь, прихильники ЦСКА надто побоювалися, що в Мілані міг бути такий рахунок, котрий, власне, достроково підбив би підсумки цього протистояння. Але армійці дозволили суперникові забити лише один м’яч. Хоча все могло бути для них гірше, набагато гірше. Адже «Інтер» не скористався перевагою.
«Арсенал» (Англія) — «Барселона» (Іспанія). 2:2. Лондон. «Емірати». Голи: Уолкотт, 69, Фабрегас, 85 (п) — Ібрагімович, 46, 59.
Захопливий, просто неймовірний матч! Вимушені заміни ключових гравців «Арсеналу» Вільяма Галласа та Андрія Аршавіна ще по ходу першого тайму. Фатальна жовта картка Сеску Фабрегасу, котра позбавила лідера «канонірів» можливості вийти на поле «Камп Ноу» в Барселоні 6 квітня.
У першому таймі одна за одною потужні хвилі атак каталонців накочувалися на ворота господарів, котрі захищав Мануель Альмунія. Іспанці могли забити купу м’ячів. Два швидких гола Златана Ібрагімовича після перерви, які повинні були остаточно вбити інтригу у всієї цій двоматчевій дуелі, і якийсь пригнічений і безпоадний «Арсенал».
Але що ми побачили під завісу зустрічі? Втомлену «Барселону», два м’ячі «канонірів», видалення Карлеса Пуйоля, прагнення Госепа Гвардіоли зміцнити оборону заміною Ліонеля Мессі на Дієго Міліто для збереження нічийного результату, кульгання травмованого Фабрегаса, котрий біг з м’ячем у руках до центра поля і відмовлявся залишати поле до фінального свистка. І все це в одному матчі, котрий вмістив у себе ще й персональне вітання легенді «Арсенала» Тьєррі Анрі, котрий вийшов на заміну у майці суперника. Фантастична драматургія першого акту вистави! Чи станеться щось подібне і в Барселоні?..


Фото з сайту УЄФА.