Бокс. У Донецьку відбулося виїзне засідання ради Ліги професіонального боксу (ЛПБУ), де обговорили питання, пов’язані з майбутньою участю української делегації в Конгресі Європейського боксерського союзу (EBU) у Мадриді (Іспанія) 12 липня. Кандидатом від України до ради EBU обрали киянку Аліну Шатерникову (на знімку) — у минулому чемпіонку Європи і світу з професіонального боксу, котра нині обіймає посаду віце-президента Ліги професіонального боксу України. А за сумісництвом ще й відмінний україномовний телекоментатор.

«Пані Шатерникова, як ніхто інший, заслуговує право представляти Україну в європейському професіональному боксі, бо володіє багатьма престижними боксерськими титулами, а також нагороджена Орденом княгині Ольги за вагомий внесок у розвиток професіонального боксу в Україні. Ця кандидатура особливо значима, бо в боксі не так уже й багато жінок. Отже, Аліно, вперед!» — напучували Аліну учасники засідання.
«У свою чергу я чекаю допомоги від промоутеров і менеджерів. Це буде мій перший досвід роботи на міжнародному рівні. І без вашої підтримки буде складно», — сказала у своєму слові у відповідь Шатерникова.
Окрім того, від України на пост президента EBU вирішено підтримати кандидатуру Боба Ложиста (Бельгія). Учасники засідання відзначили, що наша країна заслуговує на те, щоб бути якомога ширше представленою в Європейській федерації. Адже вона є лідером за кількістю професіональних боксерів серед 38 країн, які входять до EBU.
Присутній на виїзному засіданні президент ЛПБУ, заслужений тренер країни Михайло Зав’ялов відзначив, що 2011 року професіональному боксу України виповнюється 20 років. У планах Ліги — видати спеціальний журнал-буклет, котрий розповість про особистостей, які добивалися визнання України на професіональному ринзі — братів Кличків, Андрія Синєпупова, Олександра Гурова, Дмитра Єлисєєва та багатьох гідних.
Також на засіданні обговорили медичні стандарти з допуску боксерів-професіоналів до боїв, згідно з яким необхідно ретельно стежити за своїм здоров’ям. Одержувати відповідні документи можна не тільки у столичних медзакладах, а й у диспансерах і поліклініках будь-якого міста країни. ЛПБУ має намір бути представленою в Інтернеті, де буде можливість побачити рейтинг кожного боксера, анонс заходів та іншу корисну інформацію.


Фото з сайту Boxnews. com. ua.