Дзюдо. Анталія (Туреччина). Чемпіонат світу серед спортовців із вадами зору. У складі нашої збірної було семеро — п’ять чоловіків і дві жінки. Чемпіонами світу стали дебютанти змагань такого рангу 21-річний Давид Харавей (до 66 кг) з Дніпропетровська та киянин Дмитро Соловей (до 73 кг). Бронзову медаль у ваговій категорії до 52 кг завоювала Наталя Ніколайчик із Рівного. Ще одну «бронзу» наші дзюдоїсти виграли в командному турнірі «стінка на стінку» серед чоловіків — Ігор Засядкович, Давид Харавей, Дмитро Соловей, Едуард Тропінов та Олександр Поминов.
Теніс. Капітан збірної Австралії в Кубку федерації Девід Тейлор вважає, що його команда готова зіграти матч плей-оф за місце у Світовій групі з Україною. «В України дуже серйозний склад — три гравчині входять до першої сотні світового рейтингу, є сильна пара, — сказав він. — Тому ми маємо зіграти на найвищому рівні. Але я гадаю, що наша команда готова до впертого протистояння, ми з нетерпінням чекаємо на зустріч».
До речі, матч Україна — Австралія відбудеться 24 — 25 квітня в харківському палаці спорту «Локомотив».
Гандбол. Запоріжжя. Палац спорту «Юність». Чемпіонат Європи-2010. Жінки. Відбірний цикл. Група 1. 3-й тур. Україна — Румунія 27:27 (18:14). Матч у відповідь відбудеться в Румунії 3 квітня.
Далі на українок очікує ще один поєдинок в гостях проти команди Швейцарії (відбудеться 26 травня). А 30 травня збірна України вдома прийматиме команду Португалії. До речі, по дві кращі команди з кожної групи вийдуть до фінальної частини чемпіонату, котра відбудеться 7—19 грудня в Данії і Норвегії.
Турнірне становище в групі 1: Румунія, Україна — по 5 очок (3 матчі), Португалія, Швейцарія — 0 (2).
Біатлон. У Петропавловську-Камчатському (Росія) 15—17 квітня відбудуться міжнародні змагання пам’яті заслуженого тренера Російської Федерації Віталія Фатьянова. Від України запрошені такі спортовці: Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля, Сергій Седнєв.
Баскетбол. Матчі «Фіналу чотирьох» турніру Єврочеленджер сезону—2009/10 відбудуться у Геттінгені (Німеччина) з 30 квітня до 2 травня. У півфіналах господарі зустрінуться з «Роанном» (Франція), а суперником «Красних Крильєв» (Росія) стане «Скаволіні» (Італія), повідомляє офіційний сайт ФІБА-Європа.