Третій чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту у закритих приміщеннях серед юнаків відбувся у місті Кузнецовську на базі спортивно-оздоровчого комплексу РАЕС. Його організували Федерація пожежно-прикладного спорту України та Головне управління МНС у Рівненській області. У чемпіонаті взяли участь 156 спортсменів (двадцять збірних команд) із різних регіонів. Програма змагань включала дві спортивні дисципліни: подолання 100-метрової смуги перешкод та підіймання штурмовою драбиною на навчальну башту.
Втретє поспіль звання найкращої команди виборола збірна Луганщини. Друге і третє місця посіли відповідно збірні Києва та Черкащини. Спортивну честь Рівненщини гідно захистив 18-річний Роман Тхорук, котрий виграв «золото» у підійманні штурмовою драбиною та «бронзу» у стометрівці. У підсумку представники Рівненщини посіли почесне п’яте місце.
Організатори чемпіонату очікують, що деякі юнаки після змагань оберуть для себе профільні вузи і згодом стануть пожежниками. А з найкращих спортсменів буде сформовано збірну України, котра представлятиме нашу державу на першому Чемпіонаті світу з пожежно-прикладного спорту серед юнаків, що відбудеться в Казані (Росія).