Михайла Семеновича Дротенка  добре знають не лише в рідному Березанському районі, де він трудиться майже сорок років. До його думки прислухаються досвідчені фахівці Миколаївської області.

38 років тому після закінчення Одеського сільськогосподарського інституту Михайло Дротенко почав свою трудову біографію на посаді агронома-виноградаря радгоспу «Березанський». Через рік працював уже старшим агрономом, виконувачем обов’язків директора радгоспу, директором. 

 

Наступного року виповнюється тридцять років, як Михайло Дротенко очолює радгосп, тепер ВАТ «Прикордонник». Усі ці роки сільгосппідприємство успішно розвивається й міцніє.

В активі керівника багато добрих справ, зокрема, газифікація сіл Рибаківка і Лугове, підтримка шкіл, допомога храму. Ось і зараз, у переддень 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, Михайло Семенович не забув про людей, які цю перемогу винесли на своїх плечах. П’ятдесят фронтовиків, у тім числі 30 осіб з Березанського району, одержать до Дня Перемоги в подарунок передплату до кінця року на газету «Голос України».