Танки Т-72, які перевозили на судні «Фаїна», продано Південному Судану. Таку заяву зробив учора під час прес-конференції народний депутат Валерій Коновалюк. Він продемонстрував кенійську газету «Іст Ефрикен»» від сьомого лютого. В ній на підставі інформації одного зі швейцарських інститутів, котрий через супутник відстежив маршрут переміщення озброєння, ідеться про те, що танки із судна «Фаїна», призначені для Кенії, начебто продали Південному Судану.
Нині на постачання зброї в цю країну поширюється санкція Ради безпеки ООН, оскільки там існує загроза громадянської війни. За словами В. Коновалюка, українська сторона знала, куди направлялися танки, а захоплення судна піратами використали, щоби приховати реальний пункт призначення вантажу.
Народний обранець висловив стурбованість тим, що правоохоронні органи не реагують на факти, виявлені парламентською комісією з розслідування обставин продажу зброї до Грузії. Його хвилює, що деякі посадовці, які, за даними комісії, можуть бути причетні до незаконного продажу зброї, продовжують обіймати свої посади.
Вл. інф.