Таку думку Президент України Віктор Янукович висловив під час зустрічі з лідерами партій, громадських і політичних організацій. Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.
В. Янукович відзначив, що протягом останнього місяця вже були зроблені суттєві кроки для стабілізації ситуації в країні, і на ці зрушення відреагував світ. «Процес, який відбувається в Україні, дає надію на те, що ми поступово будемо вибиратися з того болота, в якому зараз знаходимося, і врешті-решт дамо достойну відповідь на ті виклики, які сьогодні є», — сказав він, додавши, що для цього потрібно, зокрема, відновити в країні законність, подолати свавілля.
«Сьогодні зупинити процес стабілізації в країні неможливо. Ми крок за кроком відновлюватимемо стабільність у країні. Ми крок за кроком покращуватимемо ситуацію в економіці», — наголосив Віктор Янукович.
Глава держави особливо відзначив ту роль, яку має відіграти у досягненні стабільності в суспільстві рішення Конституційного Суду про створення коаліції у парламенті. Президент висловив сподівання, що КС прийме позитивне рішення.
«Я дуже хочу, щоб Конституційний Суд прийняв позитивне рішення — щоб у нас була стабільність і не було позачергових виборів. Щоб ми мали можливість хоча б два з половиною роки попрацювати до чергових перегонів. Це вкрай необхідно нашій країні», — підкреслив Віктор Янукович.
Водночас він висловив готовність як гарант Конституції виконати будь-яке рішення суду. «Якщо Конституційний Суд прийме негативне рішення, я буду зобов’язаний як гарант Конституції прийняти його. Це означає, що ми найближчим часом, після відповідних консультацій, підемо на дострокові вибори. Це дуже погано для країни, але це буде вимушене рішення. Сподіваюся, вірю і Господа Бога молитиму, щоб цього не сталося», — сказав Віктор Янукович.
Крім того, глава держави висловив переконання, що партії, громадські й політичні об’єднання мають відігравати активну роль у реформуванні та зміцненні країни, наведенні у ній ладу і досягненні стабільності.
«Я розраховую на кожного з вас — ті громадські організації, політичні сили, які ви очолюєте, — що ми з вами спільно на цьому шляху працюватимемо над розбудовою нашої країни.
Я вірю, що ми з вами достойно будемо йти цим шляхом», — наголосив Президент.
Під час зустрічі В. Янукович зачепив також питання підготовки країни до проведення Євро-2012. За його словами, на це протягом нинішнього року потрібно не менш як 30 мільярдів гривень. Він повідомив, що із запланованих торік на підготовку до проведення чемпіонату дев’яти мільярдів гривень використано було лише три мільярди. Президент назвав такий стан справ незадовільним. «Сьогодні це питання у страшному занепаді», -сказав він.
Віктор Янукович зауважив, що для освоєння бюджетних коштів необхідно терміново «знайти будівельників, тих, хто займатиметься інфраструктурою — будівництвом доріг, готелів, терміналів...». Водночас глава держави висловив упевненість, що всі завдання буде виконано вчасно, і роботи проводитимуться краще, ніж у попередні роки.