Бокс. 29 травня в місті Гельзенкірхені (Німеччина) на 60-тисячному футбольному стадионі «Велтінс-Aрeна», що належить відомому клубу «Шальке-04», киянин Віталій Кличко (39-2-0, 37КО), якого називають алізним кулаком, захищатиме титул чемпіона WBC у надважкій вазі. Його суперник — польський боксер Альберт Сосновський (45-2-1, 27 КО) на прізвисько Дракон.
Цій події було присвячено прес-конференцію у Варшаві. Зокрема, Кличко сказав чимало компліментів на адресу столиці Польщі, котру і раніше відвідував неодноразово. А його молодший брат Володимир успішно виступав на варшавському ринзі ще в аматорських змаганнях.
Також чемпіон світу WBC сказав і про свого майбутнього суперника пана Сосновського.
«Я зупинився на кандидатурі Альберта лише тому, що завжди обираю собі в суперники хороших боксерів. Валуєв, який важчий на 40 кг і вищий на зріст, також міг би зі мною зустрітися. Але він не захотів цього, знайшовши привід для відмови. Мовляв, гонорар для нього замалий», — сказав Віталій Кличко.
Боксер також наголосив, що його поєдинок проти Сосновського неодмінно стане визначною подією. «Всі зауваження на адресу Альберта не мають жодного сенсу. Так само скептично ставилися й до мене перед боєм із Ленноксом Льюїсом. А після поєдинку тональність змінилася і вже заговорили з повагою», — пригадав Кличко-старший.
Наш співвітчизник зауважив, що на його боці досвід, але суперник молодший і в нього дуже сильна мотивація. «Сподіваюся, що Сосновський, справді, не уникатиме жорсткої боротьби. Ми боксуємо в надвжакому дивізіоні, і тут кожен удар може бути останнім. Особисто я думаю, що шанси у нас 50 на 50», — додав Віталій.
На знімку: Віталій Кличко і Альберт Сосновський.


Фото з сайту Boxnews.com.ua.