На Вінниччині провели обласний конкурс писанкарства серед учнів професійно-технічних навчальних закладів. На пропозицію обласного Центру естетичного виховання молоді взяти участь у творчому змаганні відгукнулися 53 бажаючі з дев’ятнадцяти навчальних закладів. Журі під час оцінки робіт неодмінно враховувало наявність у них елементів традицій писанкарства, характерних для Поділля.
— Я особисто був приємно вражений, — зізнається заступник голови обласного осередку Національної спілки майстрів народної творчості Ігор Каришин. — По-перше, тим, як багато молоді в профтехучилищах вміє професійно тримати в руках писачок для розпису великодніх писанок. По-друге, фантазією, яку вони проявили під час виконання завдання у непростій номінації «Краща композиція писанок на тему: «Писанкові хатні обереги». Навіть для майстра це непросте завдання...
Переможець конкурсу учениця Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Анна Воєділова поїде до Києва на Всеукраїнські змагання з писанкарства. Дипломами та цінними подарунками відзначено роботи більш як десяти кращих юних майстрів подільської писанки. Що характерно, перші уроки з писанкарства всі вони отримали вдома — від своїх бабусь, матерів чи інших родичів.