В Авдіївці за підозрою у згвалтуванні малолітньої дівчинки затримано 25-річного мешканця міста. Щоправда, спочатку зловмисник видавав себе за свідка трагедії. Якби не пильність випадкової перехожої, збиткування могли б закінчитися вбивством дитини.
Мешканка міста звернулася до міліції з заявою про зникнення шестирічної доньки, яка вибігла до найближчого магазину й не повернулась. Пошуки тривали кілька годин, коли до міліції надійшов ще один дзвінок — від фельдшера станції швидкої медичної допомоги. «Медики засвідчили, що дівчинку була згвалтовано і сильно побито, — розповіла старший слідчий Авдіївського міськвідділу міліції Світлана Шевченко. — Дитині надали необхідну допомогу, і на момент нашого приїзду вона вже заснула. Тому поспілкуватися ми могли лише з 25-річним хлопцем, який нібито виявив потерпілу на автобусній зупинці. Молодик пояснював, що почув крики з покинутого п’ятиповерхового будинку й поспішив на голос. Побачивши змордовану дівчинку, він вивів її з руїн».
«Свідок» також заявляв, що бачив в отворі вікна силует чоловіка, який швидко зник. І поки оперативники відпрацьовували інформацію, з’явився ще один свідок — жінка, яка викликала швидку для потерпілої дитини. Міліціонери зіставили свідчення чоловіка та жінки. Деякі деталі не сходилися. На повторному допиті молодий чоловік заплутався й зізнався у скоєному. Виявилося, що він зустрів дівчинку біля продовольчого магазину, завів розмову про звірят та запропонував маленькій співрозмовниці «пограти з голубами». Зловмисник привів дитину до покинутого гуртожитку, жорстоко і безжально збиткувався з неї, в тому числі — надягаючи на голову поліетиленовий пакет. Після чого збирався вбити потерпілу, але вирішив зробити це не в гуртожитку, де тіло могли швидко виявити, а в лісосмузі. Гвалтівник одягнув дівчинку й вивів на вулицю. За збігом обставин, на автобусній зупинці стояла жінка, яка звернула увагу на підозрілу парочку.
«Я помітила, що в дівчинки дивна хода, а потім я побачила на її обличчі кров, — розповіла свідок. — Молодий чоловік пояснив, що хвилину тому знайшов дитину в такому стані. Сама дівчинка нічого не могла сказати, вона ледь не непритомніла і лише тихесенько стогнала. Я викликала швидку, взяла мобільний номер хлопця. Він пообіцяв, що не залишить маленьку, дочекається медиків. Тоді я й подумати не могла, що розмовляю зі збоченцем-гвалтівником».
Випадкова зустріч із жінкою зашкодила планам зловмисника. Його заарештували і він повністю визнав свою провину. Раніше хлопець був неодноразово судимий і останні сім років провів у тюрмі за завдання тяжких тілесних ушкоджень та замах на вбивство.