Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у середу провів зустріч з діючим Головою ОБСЄ, державним секретарем—міністром закордонних справ Республіки Казахстан Канатом Саудабаєвим.
Як інформує прес-служба Верховної Ради, під час зустрічі К. Саудабаєв повідомив, що в липні поточного року відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн—учасниць ОБСЄ для обговорення всіх аспектів проведення саміту ОБСЄ в Астані в листопаді нинішнього року, і висловив вдячність українській стороні за підтримку ініціативи Президента Республіки Казахстан Н. Назарбаєва щодо проведення цього заходу.
Діючий Голова ОБСЄ також запросив делегацію українського парламенту взяти участь у Другому трансазійському парламентському форумі на тему: «Євразійський вимір ОБСЄ», який відбудеться в Казахстані у травні 2010 року.
К. Саудабаєв підкреслив, що Казахстан розглядає Україну як важливу європейську державу і стратегічного партнера і висловив сподівання, що після президентських виборів у житті нашої країни «розпочнеться новий етап соціально-економічного розвитку, надалі розвиватимуться демократичні традиції».
В. Литвин і К. Саудабаєв високо оцінили рівень співпраці між нашими країнами на політичному та економічному рівнях, а також у гуманітарній сфері, наголосивши на важливості її подальшої активізації.
Зокрема, Голова Верховної Ради заявив, що Україна зацікавлена в поглибленні міжпарламентських зв’язків з Казахстаном, і попросив передати запрошення керівництву парламенту Республіки Казахстан відвідати Україну з візитом.
У свою чергу, К. Саудабаєв висловив думку, що такий візит може відбутися після зустрічі лідерів наших держав, що, за його словами, надасть нового імпульсу двостороннім відносинам.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.