Перший всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest», присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка, розпочав благодійний аукціон картин зі збирання коштів на тепловізор для черкаських військових, що проходять службу в прикордонному загоні Свердловського району Луганської області, та спорядження для батальйону спеціального призначення «Січ».

Починаючи з 12 серпня, кожен має унікальну можливість зробити ставку на картину найкращих українських художників та митців, які пожертвували свої творіння для Української армії. До акції уже долучилися художники Юрій Шаповал, який зобразив Шевченка учасником акцій протесту на Майдані в Києві (надав фотокопії своїх картин із серії «Григорович»); Оксана Чмиленко, яка надала свою роботу «Тарасова хата», виконану вовною, та заслужений художник України, відомий своєю серією робіт щодо розкриття тематики «Голодомор» та «Шевченко» Валерій Франчук, який презентував один зі своїх пейзажів.

У далекому 1838 році завдяки портрету поета та вихователя спадкоємця російського престолу Василя Жуковського (виконаного художником Карлом Брюлловим), який розіграли в лотереї за 2500 рублів, Тарас Шевченко отримав омріяну свободу. Сьогодні ми хочемо, щоб картини врятували життя нашим військовим, які ведуть боротьбу з російським окупантом на сході України. Тож не будьте байдужими!

Зробити ставку на картину можна в офіційній групі «Ше.Fest» в соціальній мережі Vk за посиланням: 

http://vk. com/album-73738341_200876946. Однак фінальний розіграш ми проведемо на самому фестивалі. Розіграш картин, які не будуть реалізовані в Моринцях, організатори фестивалю продовжать у соціальних мережах.

Контакти: e-maіl:

shefest@ukr.net в мережі: 

http://shefest.org.ua/

http://vk.com/shefest https://

www.facebook. com/she. fest