Днями подружжя Алекса та Яни Хардерів передало Миргородській центральній районній лікарні вантаж із гуманітарною допомогою. Мікроавтобус наповнили перев’язувальними матеріалами, знеболювальними та дезінфікуючими засобами, а також медичними інструментами. Збирали їх щирі друзі нашої країни у німецькому місті Гамбург. Звідти до Миргорода приїхали не випадково. Адже українка Яна лише останні сім років живе у Німеччині, раніше мешкала у згаданому курортному місті на Полтавщині. Тож добре знає проблеми нашої медичної галузі, які загострилися з початком бойових дій.

За таких обставин подружжя Хардерів долучилося до створення громадської благодійної організації. Від її імені надсилали відповідні листи на німецькі підприємства-виробники медпрепаратів і обладнання, до представництв Червоного Хреста та інших гуманітарних місій, публікували оголошення у пресі.

Байдужих до таких прохань зазвичай не було. Зголошувалися підтримати добру справу й далеко не найзаможніші німці. За словами Яни Хардер, деякі передавали в умовну «скриньку» пожертв навіть свої автомобільні аптечки. Частину «гуманітарки» благодійники вже відправили захисникам України, а лікарні у Миргороді хочуть зробити ще цінніший подарунок — автомобіль швидкої допомоги. Збір коштів на його придбання вже почали.

Полтавська область.