Весна принесла нам не лише сонячну погоду і пташиний гомін, а й авітаміноз, хронічну втому як постфактум довгої зими, втрату сил. Щоб упоратися з цим «приданим», необхідно скласти своє меню з таких продуктів.
М’ята. Має підбадьорюючу дію на весь організм. Із м’ятою можна заварювати чай, використовувати її як складову весняного салату.
Чорний гіркий шоколад. Саме тут міститься речовина серотонін, яка підвищує тонус нервової системи, антиоксиданти впливають на судини, а какао-боби, кофеїн і теобромін живлять організм енергією.
Морепродукти (будь-яка морська риба, яка містить Омега-3 жирні кислоти). Можуть діяти як знеболююче і зменшувати втому.
Устриці містять цинк, який у невеликих кількостях необхідний для нормальної життєдіяльності організму.
Курячі яйця містять вітамін В12, який не просто корисний для організму, а й сприяє гарному настрою.