Поки в Сімферополі студенти закликають залишити у спокої міністра освіти Дмитра Табачника й дати тому працювати (на знімку), їхні львівські колеги продовжують домагатися його відставки. Днями всім охочим пропонували постріляти в головного освітянина країни за їстівну винагороду — пиріжок. Опудало міністра встановили біля пам’ятника Іванові Франку, там само роздавали рушниці з кульками.

Як повідомив один з організаторів акції від львівської міської організації ВО «Свобода» Андрій Хомицький, мета дійства — показати, наскільки студентство готове протидіяти новій владі: «Вони хочуть подивитися, як довго ми можемо терпіти, а ми хочемо показати свою реакцію».
До речі, колишній Президент України Віктор Ющенко подякував усім студентам за їхні зусилля, спрямовані проти Табачника, й натиснув на совість останнього: «Дмитро Табачник не має права обіймати посади в уряді України. Якщо честь — не порожнє поняття для нього, він повинен добровільно залишити посаду міністра. Коли до політика звертаються місцеві ради, провідні громадські діячі, повстає студентство, він повинен знайти сміливість визнати, що не має достатнього авторитету, щоб очолювати сферу».
Фото Арвідаса ШЕМЕТАСА (Укринформ).