Лише позбулися тестів у невипускних класах
Випускники шкіл можуть спати спокійно — зовнішньому незалежному оцінюванню таки бути. Наказ, що його в понеділок підписав міністр освіти і науки Дмитро Табачник, жодного стосунку до ЗНО не має. Міністр лише скасував моніторинг якості шкільної освіти за окремими предметами для учнів 3, 5—8 та 10 класів. Таким чином, тотальний зріз знань з математики, історії України та української мови у невипускних класах цьогоріч відміняється.
Як передає Інтерфакс, міністр ухвалив таке рішення, «щоб уникнути перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів у період завершення навчального року».
Крім того, це зроблено «з огляду на незадовільний рівень підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України».
Учителі начебто й не проти такого рішення, а школярі зітхнули з полегшенням. Адже затяжний карантин призвів до значного відставання від програми, яку вони наздоганяють стахановськими темпами.
До слова, своїм наказом Д. Табачник також доручив Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти «вивчити питання про проведення вищезгаданого дослідження в 2010—2011 навчальному році».
Текст наказу прес-службою міністерства не поширювався.