Для встановлення безвізового режиму Україні треба мати загальнодержавну міграційну службу, прийняти закон про захист персональних даних, ратифікувати відповідні конвенції Ради Європи, а також розпочати видачу паспортів з біометричними даними. Про це «Голосу України» розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк. Останнім часом, за його словами, багато говорять про запровадження безвізового режиму, але для цього ніхто нічого не робить.
На думку народного обранця, реформування Європейського Союзу є важливим. Оскільки з набуттям чинності Лісабонською угодою Європейський парламент, який позитивно налаштований до України, набуває значно більших повноважень.
Голова комітету також зазначив, що насамперед від України багато в чому залежатиме, наскільки вона скористається перевагами, що з’явилися після набуття чинності Лісабонською угодою, наскільки буде послідовною у запровадженні відповідних реформ.
Нині, на його переконання, коли ми перебуваємо на вирішальному етапі переговорів про асоціацію, є серйозні проблеми функціонування судової, правової систем, правоохоронних органів. Це все потребує серйозної кропіткої роботи, насамперед в урядових структурах.