Землю — підприємцям, гроші — бюджету. Працювати за таким принципом дозволять нові правила забудови міста, які його розробники із НДІ «Діпромісто» представили на громадських слуханнях хмельничанам.
Архітектори, землевпорядники, депутати міської ради, представники політичних партій та громадських організацій могли внести конструктивне й раціональне зерно в обговорюваний документ. Водночас, зауважив міський голова Сергій Мельник, хотілося б, щоб до розмови долучилося більше хмельничан, бо з часу оприлюднення проекту для публічного обговорення жодної пропозиції не було.
Із прийняттям цього документа Хмельницький стане одним із перших обласних міст, яке запрацює за спрощеною дозвільною процедурою для різних видів будівництва. Принцип зонування міста суттєво спростить підприємцям і юридичним особам можливість розбудовувати свій бізнес, дасть можливість кожному отримати додаткову інформацію і наперед спланувати свої дії. Влада переконана, що земля в місті повинна працювати на громаду та приносити доходи в бюджет. Тільки за останні три роки від проведення конкурсів на оренду майна міської комунальної власності та від проведення аукціонів і конкурсів на земельні ділянки міський бюджет поповнився майже на сорок мільйонів гривень.