Для Київського міського комітету профспілки працівників державних установ є традиційним підведення підсумків проведеної роботи за минулий рік. Не стало виключенням і цьогорічне зібрання профактиву. Почалося засідання пленуму із доповіді голови міського комітету Віталія Почтового про роботу профспілки у 2009 році. А далі — до трибуни вишикувалася черга з громадських лідерів, які бажали виступити, а точніше — поділитися досвідом своєї діяльності.

Голови профкомів розповідали, як влаштовували оздоровлення колегам, як організовували свята, як відстоювали законні права у роботодавців. Емоції розбирали, коли мова заходила про міський комітет — лунав нескінченний потік вдячності за своєчасно отриману пораду, юридичну консультацію, матеріальну підтримку, оздоровчу путівку...
Великою популярністю користується конкурс міськкому на кращий колективний договір. Президією відзначено, що у розглянутих колдоговорах передбачено додаткові, порівняно з чинним законодавством, гарантії та соціально-побутові пільги. Це також стосується відрахувань адміністраціями на культурно-масову та оздоровчу роботу. Відповідно до ст. 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», вони мають бути не менше 0,3% фонду оплати праці, проте в окремих організаціях вони сягають до двох і більше відсотків. Цього разу перше місце посів договір головного офісу акціонерно-комерційного банку «Укр-соцбанк», друге місце за спеціалізованим комунальним підприємством «Київтелесервіс», третє — Державним казначейством України.
Безцінними в плані обміну досвідом юридичної роботи та соціально-правового захисту є робочі зустрічі міськкому з колегами із Росії, Білорусі та Швеції. Вже укладені міжнародні договори про співпрацю з профспілками Мінська, Москви та громадськими службами Республіки Молдова.
Особливу увагу профспілка приділяє зміцненню здоров’я. Традиційно проводяться спортивні змагання з кульової стрільби, настільного тенісу, міні-футболу тощо. Разом зі збільшенням призового фонду зросла і кількість учасників. У минулому році 91 команда з 28 профорганізацій відстоювали інтереси своїх колективів. Найактивнішими та вправнішими виявилися спілчани АКБ «Укрсоцбанк», Київської міської адміністрації та Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
Протягом багатьох років міськком укладає угоди з базами відпочинку, дитячими таборами, тісно співпрацює з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності — займається оздоровленням як членів профспілки, так і їхніх дітей.
Окремо слід сказати про створений міськкомом Фонд цільової поворотної матеріальної допомоги членам профспілки. Відповідно до затвердженого Положення, кожен член профспілки, підтриманий клопотанням-гарантією первинної профспілкової організації, має право на отримання безвідсоткової матеріальної допомоги в розмірі до двох тисяч гривень. Нині ця програма дуже актуальна і користується попитом у спілчан.
Завершенням засідання стало довгоочікуване оголошення результатів конкурсу на кращу профспілкову організацію Профспілки працівників державних установ міста Києва. Перше місце, виходячи з активної та якісної роботи, зайняла Об’єднана профспілкова організація Державної прикордонної служби України, яку очолює Антоніна Птиця. У нагороду Антоніна Миколаївна отримала кубок лідера та грошовий подарунок.
Минулий рік був не з легких, тож щоб якось розважити спілчан, міськком проводив ще й конкурси з художньої самодіяльності, фотографії, а для зовсім юних — дитячого малюнка. І тепер на досягнутому не зупиняється — попереду цікава і наполеглива робота.