Понад 30 тисяч гривень зібрали під час благодійного концерту-акції «Даруй світло», що відбувся у тернопільському палаці культури «Березіль». 
Ці кошти потрібні для того, щоб привезти 40 інвалідних візків, 60 багатофункціональних ліжок та іншого обладнання для інвалідів. На початку квітня за ними до Франції відправлять шість автомобілів. Уже другий рік Тернопільський благодійний фонд імені Арсена Монастирського та ансамбль «Збруч» співпрацюють зі Спілкою пенсіонерів і ветеранів міста Решіко, яка допомагає тернопільським інвалідам візками, ліжками, ходунками, одягом. А ось доставка — за кошт українських партнерів. На території області обладнання безкоштовно доправляє до інвалідів, а також лікарень, соціальних закладів громадська організація «Самодопомога». Торік розподілено більше сотні інвалідних візків, проте їх потребує ще 150 осіб.
У концерті взяли участь понад 50 виконавців з усієї області, а також із Києва та інших міст. Тріо харківських бандуристок «Купава» вперше завітало до Тернополя. За словами учасниці гурту Юлії Мельникової, дівчата щасливі від того, що їхня частка буде у благородній справі. Вперше виступили на обласній сцені діти зі Струсівської школи-інтернату, а в перерві у фойє вони розгорнули виставку своїх робіт: вишивки, малюнки, роботи з бісеру. Їх охоче розкуповували ті, хто побував на концерті, адже виручені кошти матеріально підтримають вихованців цього закладу (для дітей з фізичними вадами). Голова обласної ради Олексій Кайда також придбав для себе виготовлену дитячими руками роботу. Він вважає, що такі акції об’єднують людей заради добра і милосердя.