Депутати Луганської обласної ради розділилися стосовно думки про систему виборів у країні.
Одні вважають, що мажоритарна система значно ефективніша за пропорційну, і пропонують повернутися до неї знову. На думку депутата облради від Партії регіонів Валентини Ткаченко, «люди самі обирають того, кого хочуть бачити депутатом, того, кому вони довіряють, на кого сподіваються». Її підтримує комуніст Віктор Губенко, котрий вважає, що багато партій сьогодні «кишенькові, представляють інтереси невеликої спільноти громадян... Відповідно, представники від таких партій не повинні бути депутатами». «Мажоритарка» дає можливість вести якіснішу роботу, «та й депутат відчуває відповідальність перед людьми, які його обирали».
У свою чергу, представник Партії регіонів Андрій Черкасов пропонує іншу систему. На його думку, на рівні області кращою буде пропорційна система, на рівні сільської, селищної ради — мажоритарна, а на рівні обласного центру — змішана. В обласній раді мають бути й представники партій, і мажоритарники, «щоб була наявна й політична, й особиста відповідальність кожного окремого депутата».
«Бютівець» Вадим Даніелян не бачить великої різниці. В кожному разі, вважає він, депутат зобов’язаний працювати з виборцями на місцях. Проте, у пропорційної системи є мінус у тому, що чимало громадян не знають своїх депутатів. У цьому плані мажоритарна система видається привабливішою та ефективнішою.
Луганськ.