Новий глава регіону закликав своїх попередників до співпраці, а місцевих керівників застеріг від кадрових чисток
Головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Президент України Віктор Янукович призначив Михайла Вишиванюка. Його добре знають на Прикарпатті, адже з 1997 по 2005 роки він керував цим регіоном.
Михайло Васильович подякував своїм попередникам на цій посаді — народному депутатові Романові Ткачу та Миколі Палійчуку — за те, що під час його «відсутності» область не втратила своїх позицій, а «примножила те добре, що було зроблено, і виправляла допущені помилки». Михайло Вишиванюк закликав колишніх голів ОДА до співпраці і запропонував їм ввійти до ради економічного розвитку регіону, яку буде створено  при голові ОДА. До речі, колишнього голову ОДА Миколу Палійчука зала проводжала оплесками.
Майбутнє області новий керівник охарактеризував так: «Нас чекає праця, праця і ще раз праця». Він зажадав від керівників відповідних структур «стопроцентного виконання доручень» і попросив припинити будь-які розмови про «здачу України», назвавши їх інсинуаціями. «Україна має українського Президента, — вважає він. — І наша справа йому допомогти».
Новий керівник області закликав голів районних і міських рад, райдержадміністрацій, керівників усіх управлінь і відомств області утриматися від кадрових чисток, особливо з політичних міркувань. «Ніяких кадрових перестановок!» — застеріг він.
Оскільки наближається велике християнське свято Великдень, то Михайло Вишиванюк дав керівникам усіх рівнів завдання негайно навести порядок у населених пунктах області. При цьому він зауважив, що «для того, щоб взяти в руки тачку і віник, бюджетних грошей не треба. Треба просто мати совість».
Івано-Франківська область.
На знімку: новий голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.
Фото автора.