Президент України підписав Указ про призначення Юрія Бірюкова радником Президента України й подякував йому за сумлінну й ефективну волонтерську роботу. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.
Під час зустрічі з легендарним миколаївським волонтером Юрієм Бірюковим Президент подякував йому за ефективну роботу з повернення 79-ї бригади в місце дислокації й висловив свій захват Миколаєвом: «Миколаївці, які зустрічали українських героїв оваціями й квітами, вражали. Більш патріотичного міста, ніж Миколаїв, мабуть, у ці дні в Україні не було. Хлопці-десантники з 79-ї — справжні герої для всієї України».
Президент акцентував увагу нового радника на необхідності посилення антикорупційної громадської діяльності для підвищення прозорості й ефективності закупівель для української армії.
Юрій Бірюков емоційно відреагував на своє призначення — на сторінці у Фейсбук він так розповів про зустріч із Президентом: «Я запитав: кому сказати «спасибі» за те, що мене роблять «головним» волонтером, хоча є люди, гідніші за мене, є люди, які роблять не менше, ніж я? Відповідь вразила лаконічністю: «Юро, адже ти писав, що треба міняти країну? Ну, так іди, і міняй!». Новий радник пообіцяв з сьогоднішнього дня починати боротьбу з корупцією в армії.
Миколаїв.