В Івано-Франківську найсуттєвіше подорожчав хліб із борошна пшеничного вищого ґатунку. Ціна його за кілограм підвищилася на 16 копійок. Натомість найбільше впали ціни на цукор — з 10,5—1,5 гривні за кг у лютому до 9,5—9,85 у березні. На решту основних продуктів харчування ціни, здається, досягли свого піка й наразі стабілізувалися. Насамперед це стосується овочів. Цікаво, що вартість кілограма буряка, моркви, цибулі, капусти приблизно однакова і становить 4,5—5 гривень за кілограм. «На відміну від європейських країн, де ціни на овочі перед святами зростають десь на 10 відсотків, у нас цього не спостерігається», — зауважила начальник відділу по контролю за цінами на ринку продовольства Держінспекції контролю за цінами в області Леся Кос. З овочевого ряду крок назад зробила лише картопля, яка в березні подешевшала до 3,5 гривні за кг.
Молоко й молокопродукти теж трохи відступили із завойованих у лютому позицій. Молоко на базарі подешевшало на 5—7 відсотків, сметана — на 8—10, сир кисломолочний — на 2—7. Пояснюють це сезонним збільшенням надоїв від корів. Та вже незабаром молокопродукти отримають шанс наверстати упущене. Адже до Великодня чи не в кожній хаті ґаздині запікають у печі сир або ж печуть торти-сирники. Тож, за прогнозами фахівців, уже за 4—5 днів до Великодня ціни на сметану, а особливо на сир підстрибнуть різко вверх.