Навесні серед продуктів харчування у регіоні найбільше додали в ціні молоко та вироби з нього. Наприклад, домашній сир на ринках «Урожай» і «Вишенька» продають по 28 гривень за кілограм. Не набагато дешевше ним торгують на Центральному та Привокзальному ринках. За півлітрову банку сметани просять 12—15 гривень. Трилітрова банка молока коштує 20 гривень. Продавці це виправдовують зменшенням надоїв молока від корів в індивідуальному секторі. Ще одна причина — дорожче стало добиратися до ринку, бо знову підвищилася ціна на бензин.
Традиційно о такій порі дорожчають овочі: кілограм капусти пропонують за 6—6,5 гривні, на гривню-півтори дешевша морква. Цибуля побила ціновий рекорд — за кілограм ріпчастої треба заплатити 7—7,5 гривні. Вартість картоплі не змінилася — кілограм бульб коштує 3—4 гривні. У м’ясних рядах вартість свинини та яловичини у попередніх цінових вимірах: 35—55 гривень обійдеться кілограм свинини, на 5 гривень дешевше коштує яловичина. 
«Посипалася» ціна на цукор. Щоправда, зовсім трохи. Більше 10 гривень за кілограм на цінниках не значиться. Можна купити солодкий «пісок» і за 9,5 гривні. Оголошені обласною владою перевірки продавців цукру з метою визначення причин його різкого здорожчання не злякали тих, хто робить цукор «гірким».