Від  січня картопля на ринках обласного центру коштує 5—6 гривень за кілограм, буряки й морква — 10 гривень, капуста — 6 гривень, яблука — 6—10 гривень, апельсини — 10—15 гривень. Дещо подешевшали тепличні огірки, які можна придбати за 10—12 гривень. Та нарівні з цінами господарок турбує відсутність вибору на прилавках. Фахівці пояснюють, що закладені на зберігання овочі та фрукти не витримали суворих зимових умов. А за ту продукцію, що вціліла, продавці хочуть дуже багато. Тому, приміром, вітчизняна морква уп’ятеро дорожча за імпортну. Найближчим часом варто очікувати на молоду картоплю та іншу городину з теплих країв, яка складе цінову конкуренцію українським овочам.
Серед змін, які вже вдарили по гаманцях, — подорожчання вартості проїзду в приміських та міжміських автобусах. З 1 березня поїздка в межах області обходиться в середньому на 28 відсотків дорожче. Тепер дістатися з обласного центру до Маріуполя коштує 30 гривень (замість 23,5), до Горлівки — 10 гривень (замість 7), до Макіївки — 4 гривні (замість 3), до Слов’янська — 36 гривень (замість 26). Перевізники пояснюють такий крок підвищенням вартості обслуговування автобусів. 
В області заговорили й про підвищення комунальних тарифів. Комунальники кажуть, що собівартість води та тепла, які подаються споживачам, зростає, а тарифи не змінювалися від 2008 року.