Здається, скандал, пов’язаний з конкурсом «Євробачення», в Україні завершився. До кінця тижня маловідома широкій публіці молода співачка Альоша (на знімку) представила, як і обіцяла, нову композицію, з якою вона планує виступити. Пісня називається символічно — «Sweet people».
«Багато хто перекладе на російську назву як «Солодкі люди», — сказав журналістам віце-президент Національної телерадіокомпанії України Валід Арфуш, — але це не зовсім точно. Правильно буде «Душевні люди» або «Милі...». Я хочу запевнити всіх, хто голосував за стару пісню Альоші, — «Sweet people» схожа на неї за духом, за манерою виконання і музикою».
Нагадаю, «Голос України» уже писав про скандал, що розгорівся навколо представника від України на нинішньому європейському пісенному форумі, і про те, що Альошу попросили терміново замінити композицію «To be free» («Будь вільним»), з якою вона виступила  під час національного відбору, оскільки надто вже вона була схожа на плагіат. «На країну, що вчасно не представляє пісню на конкурс, накладають штраф у вигляді 30 відсотків від членського внеску, який вона заплатила, — пояснили «Голосу України» на Першому каналі країни. — За участь і трансляцію «Євробачення» Україна заплатила 75 тисяч швейцарських франків. 30 відсотків від цієї суми становить 22,5 тисячі франків. Штраф зростатиме з кожним днем, поки український учасник не подасть свою пісню».
І ось буквально за кілька днів натхненна довірою країни, що змушена була платити штраф, молоде дарування написала для себе цілих дві нові композиції — «Коротка пісня» і «Sweet people». Крім того, свою допомогу українській співачці запропонував російський співак Філіп Кіркоров, але дівчина чемно відмовилася. Мовляв, хочу виступати зі своєю піснею. І крапка.
«Ми дуже вдячні Філіпу за підтримку й бажання допомогти. Його «Біла ніч» — дуже гарна пісня, але ми все-таки запропонуємо щось своє. Ми хочемо зробити щось у дусі пісні «To be free», що так сподобалася українцям. Тому передбачається, що пісня буде в блюзовій обробці, а посилання пісні відповідатиме гуманному посиланню пісні «To be free», — прокоментувала Альоша журналістам свою відмову від пісні Кіркорова.
Отже, уже точно відомо, хто і з якою піснею представить Україну на «Євробаченні» в Осло. Конкурс проходитиме з 25 по 29 травня. І українка візьме у ньому участь під номером 8.
Фото Ірини СТРИКЕЛЬ (УНІАН).