На Прикарпатті стартував інтелектуальний турнір «Знай наших!», головним призом якого є сто тисяч гривень. Ініціювала його обласна влада. Учням запропонували об’єднатися в команди, зареєструватися на офіційному сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти і скласти пробні тести. За їх результатами команда-переможець принесе своїй школі 100 тисяч гривень. Реєстрація на турнір триватиме до 10 квітня. А сам він пройде в три етапи: історія України (до 15 квітня), історія Прикарпаття (до 30 квітня), українська мова та література (до 22 травня) і відбуватиметься у формі комп’ютерного тестування в режимі он-лайн на сайті регіонального центру.
Цікаво, що до складу команд у ролі консультантів можуть входити учителі-предметники. Взяти участь у турнірі також можуть не тільки учні, що навчаються в школі сьогодні, але й колишні випускники навчального закладу незалежно від того, в якому регіоні чи країні вони нині проживають. Як зазначив голова облдержадміністрації Микола Палійчук, «якщо випускники хочуть допомогти школі, яка колись дала їм знання, то нехай реєструються, створюють команду самі чи входять у вже існуючу і беруть участь у турнірі. Кількість команд від однієї школи не обмежується», — зазначив він. Також керівник області повідомив, що сто тисяч гривень — це не єдиний приз турніру. Три кращих в індивідуальному заліку учасники будуть нагороджені ноутбуками. Ще стільки ж отримають ноутбуки за підсумками комп’ютерної лотереї.
За задумом організаторів, мета турніру — виявити обдарованих учнів, сформувати у дітей вміння працювати в команді, акцентувати увагу на вивченні рідної мови, історії краю, допомогти успішно підготуватися до незалежного оцінювання якості знань.