Акція під такою назвою, що стартувала на Вінниччині, передбачає надання допомоги кожному з фронтовиків Великої Вітчизняної війни, яких в області залишилося менше двадцяти тисяч. — Не можна обмежуватися тільки накриттям столів для ветеранів у день Перемоги, — наголошувалося на спільному засіданні координаційних рад — ветеранів війни та з питань місцевого самоврядування. Головна мета запропонованої акції — провідати кожного ветерана і вирішити бодай одне з його питань. 
Учасники засідання рекомендували органам влади підготувати та винести на розгляд сесії облради програму медико-соціального захисту ветеранів. «Кожен із колишніх фронтовиків потребує лікування й оздоровлення, сказав голова обласної організації ветеранів війни Сергій Азаров. Якщо в бюджеті не вистачає коштів, чому б не залучити інвесторів. У такий спосіб можна також поставити крапку у забезпеченні кожного ветерана телефоном...» 
До участі в акції планують залучити також учнівську та студентську молодь, трудові колективи підприємств. Молоде покоління має взяти активну участь у впорядкуванні місць поховань фронтовиків, приведення в належний стан пам»ятників загиблим. — Депутати облради активно підтримають запропоновану акцію, — каже голова облради Григорій Заболотний. — На сесії за нашою ініціативою прийнято рішення про оголошення 2010-го Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни...