На Вінниччині тривають роботи з ліквідації наслідків аварії на магістральному міжнародному газопроводі «Прогрес». Аварія сталася ввечері 24 березня. Стовп вогню висотою приблизно два метри побачили жителі села Олександрівка Жмеринського району (нитка газопроводу проходить майже за кілометр від села). «Я думав, ліс горить, — каже сільський голова Олександрівки Микола Воронюк. — Попросив лісника поїхати на місце. Але він повернувся з іншою новиною — сказав, що вогонь іде з газової труби».
Сільський голова попередив жителів, щоб узяли із собою документи і покинули домівки. В Олександрівці 900 мешканців. «Боялися, що може статися вибух, — каже Микола Воронюк. — На щастя, обійшлося без біди. Працівники управління магістральних газопроводів, які оперативно прибули на місце, заспокоїли людей. За їхніми словами, прорив труби невеликого діаметра не може призвести до вибуху. Загасити вогонь з допомогою пожежних машин не вдалося. Він погас тільки тоді, коли перекрили шлях проходження газу». Поруч росте ліс. Однак, за словами сільського голови, вогонь не пошкодив жодного дерева, вигоріла тільки трава.
— Ми не зменшили постачання газу в Європу навіть на кубометр, — пояснив кореспонденту «Голосу України» начальник Барського лінійного управління магістральних газопроводів Орест Ільницький. — Паливо подається у визначених обсягах не тільки за кордон, а й нашим споживачам.
За його словами, для цього є всі технічні можливості, адже у цьому місці проходить ще два міжнародні газопроводи — «Дружба» та «Уренгой—Помари—Ужгород». Співрозмовник не уточнив, скільки ще часу потрібно на ремонт труби, що розташована на глибині приблизно один метр. Її діаметр становить 1420 міліметрів, тиск газу — 50 атмосфер. На час проведення робіт на місці аварії чергують пожежні автомашини та представники управління МНС.