Про можливу зупинку руху тролейбусів у Вінниці попередили міську владу водії місцевого трамвайно-тролейбусного підприємства.
Як пояснив голова цехового комітету водіїв Олексій Баланюк, адміністрація підприємства порушує їхні права. У новому трудовому договорі передбачено зниження коефіцієнта при нарахуванні зарплати, зменшено розмір преміальних. Щоб виконати встановлені години відробітку (протягом місяця), треба ставати до роботи навіть у вихідні. Однак за роботу в такі дні не передбачено оплату за підвищеним тарифом. Це суперечить чинному законодавству, наголошують водії. За словами О. Баланюка, керівництво міста нічим не втішило представників трудового колективу.
— Невдоволення водіїв пояснюється тим, що в новому договорі передбачено диференційований підхід до встановлення оплати праці, — каже керівник трамвайно-тролейбусного підприємства Володимир Бугайчук. — При нарахуванні зарплати враховуватимемо насамперед кваліфікацію працівника, інші характеристики його роботи. Раніше платили всім більш-менш однаково.
Пан Бугайчук уточнив, що в колективі нема затримки з виплатою зароблених грошей, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.
P. S. Водії тролейбусів Києва готуються до акції протесту через затримку заробітної плати. Попереджувальний страйк відбудеться 29 березня.

Як повідомили в прес-службі Національного форуму профспілок України, конфлікт виник через те, що 900 працівників тролейбусного депо № 2 отримали тільки 30 відсотків зарплатні за січень, а за лютий не одержали жодних виплат. Також працівники депо вимагають урегулювати проблему з проходженням тесту на тверезість водіїв, оскільки, за їхніми словами, зараз ця система вкрай нераціональна й призводить до втрати особистого часу, який водіям не оплачують.