Невідомо, чи відкликали народні депутати свої підписи
До заступника глави парламенту Миколи Томенка звернулися представники засобів масової інформації з проханням поінформувати, чи відповідає дійсності те, що шість народних депутатів подали заяви до апарату Верховної Ради України про відкликання своїх підписів під документом про створення коаліції «Стабільність і реформи». Про це повідомила прес-служба Миколи Томенка.
Заступник Голови Верховної Ради переконаний: оскільки досі триває дискусія стосовно легітимності нинішньої коаліції, а відповідне питання розглядається у Конституційному Суді, така інформація є надзвичайно важливою та суспільно значимою. Зважаючи на це, він звернувся до апарату Верховної Ради з проханням повідомити, від кого з народних депутатів, що підписалися під документом про створення коаліції «Стабільність і реформи», надійшли звернення про відкликання своїх підписів.
Наразі поки що невідомо, хто саме з народних обранців написав такі заяви і чи є вони взагалі.
***
Крім того, заступник Голови Верховної Ради України повідомив, що опозиція пропонуватиме провести під час пленарного засідання у п’ятницю годину запитань до уряду, заслухавши питання про україно-російські газові переговори.
Враховуючи, що сьогодні «ми живемо в умовах Регламенту як Закону України», М. Томенко нагадав, що у статті 25 цього закону вказано, що у дні проведення пленарних засідань щотижня у п’ятницю з 10-ї до 11-ї години відводиться час для запитань до членів Кабінету Міністрів України («година запитань до уряду»). «Ми пропонуватимемо у п’ятницю, 2 квітня, заслухати інформацію міністра палива та енергетики України Юрія Бойка про газові переговори, які відбулися на цьому тижні у Москві», — сказав він.