Україна продовжить переговори про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом та водночас інтегруватиметься в економічні процеси на пострадянському просторі. Про це заявив на міжнародній конференції «Зовнішній вимір нового українського дизайну: погляд з Європи» народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара.
«Це цілком досяжна мета для нашої країни. Ми повинні тісно співпрацювати і з Росією, і з Європейським Союзом», — наголосив парламентарій. Нині, за його словами, між Україною та Росією «знімаються всі політичні непорозуміння», які існували останнім часом, і розпочинається новий діалог.
Водночас Леонід Кожара не виключає можливості візиту Президента України Віктора Януковича до Китаю.
«Сьогодні далеко за межами українських кордонів існують великі очікування. Я знаю, наскільки наші китайські друзі цікавляться Україною. На жаль, за останні п’ять років колишній Президент Віктор Ющенко жодного разу не відвідав Пекін. Я думаю, що ми це виправимо», — наголосив народний обранець.
А ось директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що стратегія нової влади досить хитка.
«Ця невизначеність пов’язана з недостатньо професійною командою Президента. Я вже не кажу про масове залучення у владу родичів. Тому застеріг би від визначення вектора, яким прямуємо», — зазначив Михайло Погребинський.