Якщо раніше машини крали, щоб продати, то тепер мотивація зловмисників стала різноманітнішою. Про курйози, пов’язані з «автозлодіями», нашому кореспондентові розповів начальник прес-центру ДАІ в Севстополі підполковник міліції Віктор Білоконний. Виявилося, що крадії не ділять авто на дорогі й дешеві: зареєстровані випадки пропажі старих «Жигулів» і навіть «Запорожців». Іноді, за словами міліціонера, викрадають автомобіль для того, щоб... доїхати додому.
А іноді автомобілісти, які володіють машиною «за дорученням», після конфлікту з її власником, заявляють про викрадення. Саме такий випадок недавно стався в місті. Весь севастопольський відділ Державтоінспекції шукав «викрадений» «BMW 318 І». Незабаром автомобіль виявили... разом із законним власником. «Люди щось не поділили, а в результаті все ДАІ було «на вухах», працювало з перекриття міста й упіймання», — такий підсумок операції підвів Віктор Білоконний.
Зараз у Севстополі шукають два викрадені джипи. Але в міліції є припущення, що й це сфабриковано: «Ми з’ясували, що ці два авто куплені в кредит. Напевно, таким шляхом хочуть уникнути сплати кредитів», — поділився своїми побоюваннями Віктор Білоконний.